(Apologies for this post being in Swedish. It is about the ineptness of the governmental social network that is supposed to help you when, for instance, your child gets cancer…)

Nu är det i princip klart. Försäkringskassan godkänner inte läkarintygen på cancersjuka Emma ens för VAB hemma i Sverige, och vägrar betala ut VAB när vi behandlar henne i utlandet för egna pengar.

I korta drag innebär det att försäkringskassan berövar oss ca 30.000 kronor efter skatt , pengar vi i stället måste ta från Emmas behandlingspengar PER MÅNAD för att kunna överleva och leva här i Mexiko.

Det innebär att vi nu under den tidsrymd vi beräknar befinna oss här, inte har råd till alla behandlingar som Emmas cancer kräver, som krävs för att rädda hennes liv!

I förlängningen så är det alltså byråkratin på försäkringskassan som gör att vi kanske inte har råd att rädda livet på vår dotter!

Vill ni hjälpa oss att stötta oss i behandlingen, och bidra lite extra för att hjälpa oss kompensera för det här idiotiska beslutet, går det bra att Swisha till 0767-608 360 eller donera via paypal till micke@askernas.com eller gå in på www.youcaring.com/goEmma

Bli månadsgivare här:

http://www.goemma.se/become-a-monthly-donator-for-emma/

#argsomettbi
#goEmma

Det är två saker som just nu ställer till det för oss. En lösbar, en icke lösbar.

1. Läkarintyget från vår onkolog som visade en klar försämring skrev “oviss framtid” och ingen tidsbestämning på läkarintyget då det i Sverige bara finns ett slut, men man vet inte hur lång tid det tar.
Då det inte finns ett slutdatum, har F-kassans regler som säger att det slutar gälla enligt dem efter två månader. Emma är alltså inte längre allvarligt sjuk, enligt dem, så vi skulle inte få vabba i Sverige utan ett nytt intyg. Det går att lösa.

2. Vi avkrävs (helt plötsligt) på ett intyg från Svenska läkare som säger att Emmas tillstånd inte blir sämre av resan eller behandlingen här. Något en Svensk läkare aldrig kan skriva, då detta är en experimentell behandling, en medicinsk trial, som görs utan att de behandlande läkarna eller sjukhuset här har publicerat specifika detaljer om behandlingen. Att Emma kommer att dö om vi är hemma tas ingen hänsyn till. Alls.